Fazuľová polievka je jedna z najobľúbenejších polievok na Slovensku. Vyskúšajte s naším kváskovým chlebom OSKAR, ktorý sa vynikajúco hodí k tradičným aj moderným jedlám.
Čo potrebujete?
Hrnček fazule
4 mrkvy
2 petržleny
1 štipľavú klobásu
30 dkg údeného mäsa
Soľ, korenie, dochucovadlo (napr. vegeta), bobkový list, rascu
Kyslú smotanu
OSKAR kváskový chlieb
Ako na to?
Fazuľu si na noc namočíme do vody, aby sa napučali, pred varením túto vodu zlejeme. Fazule vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, rascu, čierne korenie a vegetu.
Varíme asi 1 hodinu, pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Podľa potreby dolejeme horúcou vodou. Nakrájanú jemne štipľavú klobásu orestujeme na panvici a pridáme do polievky spolu s údeným mäsom, nakrájaným na kocky. Pridáme aj soľ.
Polievku ešte povaríme asi 30 min, servírujeme podľa chuti s kyslou smotanou.
Výborne sa k nemu hodí náš pravý kváskový chlieb OSKAR – a máte plnohodnotné hlavné jedlo na stole.
Dobrú chuť.
Máte záujem o prácu v MINIT? Pošlite nám svoj životopis, ďakujeme.